Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2025
Η Ώρα της Γης είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση της ενέργειας για τον πλανήτη μας. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, όλοι οι πολίτες του πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μία ώρα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στις 22 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, καλούμε όλους τους κατοίκους της Λεμεσού, εταιρείες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική δράση. Ο Δήμος Λεμεσού θα σβήσει τον φωτισμό του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ το City Friends Club θα πράξει το ίδιο στα γραφεία του, ενισχύοντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας.
«Ο Δήμος Λεμεσού υποστηρίζει ενεργά την Ώρα της Γης 2025 ως μέρος της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική ευθύνη. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της πόλης να συμμετάσχουν, επιδεικνύοντας τη συλλογική μας δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.
Το City Friends Club, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στη βιώσιμη συλλογή απορριμμάτων και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τονίζει ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό αντίκτυπο. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Λεμεσού σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Ώρα της Γης δεν είναι απλώς να σβήνεις τα φώτα – είναι μια υπενθύμιση ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη μας», δήλωσε η Anna Gubareva, ιδρύτρια και CEO City Friends Club.
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
Σχετικά με το City Friends Club
Το City Friends Club (СFC) συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό καθαρισμό δρόμων, οργανώνει κοινοτικούς καθαρισμούς και προωθεί την οικολογική συνείδηση μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Από το 2021, η ομάδα καθαρίζει ενεργά βασικούς χώρους σε όλη τη Λεμεσό με 6 φορτηγά και 15 καθαρίστριες και φιλοξενεί τακτικά μηνιαία καθαρίσματα για εθελοντές και εταιρικές ομάδες σε πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Με επαγγελματίες καθαριστές και περισσότερους από 3.000 εθελοντές, το CFC έχει συγκεντρώσει 222.690 κιλά σκουπίδια σε όλη την περίοδο εργασίας. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες περιλαμβάνουν την έκθεση οικολογικής τέχνης RE:SOURCE (4000+ επισκέπτες σε 5 ημέρες), δημόσιες ομιλίες και πρωτοβουλίες όπως το Coffee Friends Club και το Graffiti Friends Club, όλα σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η εφαρμογή City Friends Club, διαθέσιμη σε iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα σε 800+ χρήστες να αναφέρουν παράνομες τοποθεσίες χωματερών, να παρακολουθούν την πρόοδο του καθαρισμού και να κερδίζουν ανταμοιβές, βοηθώντας το СFС να σχεδιάζει εκδηλώσεις και να αναλύει τις τάσεις ρύπανσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηριζόμενο από οικολογικούς χορηγούς όπως οι Flintera, Easy Brain, Palta, GDEV, Exness, The Island School, Lumio Private School, Puzzle point, Quadcode, Ecommpay, BSM, Adsterra, The Soul Publishing, Unlimit, Oleg Netepenko και άλλοι, το City Friends Club επεκτείνει συνεχώς τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου της Λάρνακας και της Πάφου.
Σχετικά

Κατακλυσμός στο Πισσούρι, με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Γιορτάζουμε με μουσική και χορό δίπλα στην παραλία


Κατακλυσμός 2025: Όλα όσα θα συμβούν στη Λεμεσό
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του

Η Πάφος ετοιμάζεται για τον Κατακλυσμό
“Γιορτή Κατακλυσμού” στην Πλατεία του Κάστρου, στο Λιμανάκι και στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα
Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα τις επόμενες μέρες στο νησί

«Αναλαμπές Παράδοσης»: Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ζωή, τραγούδι, χαρά και νοσταλγία
Ξεκινούν την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 οι «Αναλαμπές» Παράδοσης.

Many Views, One City: Ένα βιωματικό εργαστήριο, για τη φεμινιστική πόλη και τη συμπερίληψη όλων στον αστικό χώρο
Κάτι πολύ ενδιαφέρον παίζει στη Λευκωσία!

50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και διασκέδαση

Το αγαπημένο πάρκο ψυχαγωγίας στον Πρωταρά ανοίγει ξανά τις πύλες του
Για μια καλοκαιρινή σεζόν γεμάτη περιπέτεια και διασκέδαση

Limassol Boat Show 2025: Eντυπωσιακά σκάφη αναψυχής, εξοπλισμός κατάδυσης και ψαρέματος, αυτοκίνητα κ.ά.
22-25 Μαΐου στη Μαρίνα Λεμεσού

Μια βραδιά στην Αρεδιού με ζωντανή μουσική και διασκέδαση
Με τους Μιχάλη Λεβέντη και Κούλα Ανδρέου
